2016. november 29., kedd

13. Rész - A baljós prófécia

- Bolondok! Miattatok vesztettünk el egy újabb csatát! - szorította a falhoz Halálfej Fehér Tigrist. - Bocsáss...Meg...Mester - mondta elhaló hangon Fehér Tigris. - Már mondtam, hogy az én türelmem is véges! Nem akarok több kudarcot! - ordította a dühtől eltorzult arccal. - Igen is, Mester - ereszkedett térdre Rémkatica. De Halálfej nem engedett a szorításból, erre Rémkatica fegyvert rántott: - Ereszd el a társamat! - kiáltotta, majd Halálfejre támadt, kiszabadítva ezzel Fehér Tigrist. Ha még egyszer kezet emelsz a társamra, meghalsz. - Alávaló féreg! Hogy mered? - sziszegett dühösen Halálfej.
- Lehet, hogy több hatalmad van, de én tudok valamit, amit te nem. És, ahogy mondani szokás: A tudás hatalom - eresztette le fegyverét Rémkatica. - Akárhogy is! Rátámadsz a saját mesteredre?! - kiabált Halálfej. Rémkatica Halálfejjel nem törődve odalépett Fehér Tigrishez, aki fal fehér arccal nézett a lányra. - Kö... Köszönöm... Társam... - motyogta elfúló hangon.
Rémkatica a fejét rázva átkarolta, majd felsegítette a társát. - Nem tesz semmit - válaszolt Rémkatica ridegen, majd levette fél fülbevalóját, és a kőtáblára irányította. Halálfej legnagyobb meglepetésére a kőtáblából egy hologram kivetülés látszott, ami Ravenna barátnőjét, Megarát ábrázolta évekkel korábban.
Az ókori Hellászban volt Aszklépiosz szentélyében, és látszott, hogy a szentélyben az oltárnál lévő Aszklépiosz szobor botja felizzott, mikor Megara megfogta.
- Mégis mit jelentsen ez? - értetlenkedett Halálfej. -Nézd meg jobban, Mester. Megara a Kígyó talizmán birtokosa, és nagyon úgy tűnik, hogy Aszklépiosz botja az erejének forrása. Tehát, ha nála ez így van, így van a másik három társánál is. Ha megszerezzük az ereklyéket, amik az erejüket adják, akkor a későbbi inkarnációik sem jönnek létre, illetve a jelenlegiek elvesztik erejüket - mosolygott gonoszan Rémkatica. - Mindig meglepsz... - mormolta Halálfej. Viszont ez jó ötlet.
Rémkatica vette vissza a fülbevalóját, azonban hirtelen a karjához kapott, és a fülbevaló kiesett a kezéből. - Minden rendben? - fordult hozzá aggódva Fehér Tigris, ugyanis Rémkatica karján izzani kezdett a vágás, amit Ezüst Róka kardja ejtett.
- Igen... - nyögte fájdalmasan Rémkatica. Azonban ekkor a kőtáblán egy ezüstös színű írás jelent meg: "Pillangóbross viselője sötét erők teremtője. A béke napja múlandó, mint a szárnyaszegett Pillangó." Az írás alatt pedig egy homokóra rajzolódott ki. Rémkatica pedig mozdítani sem bírta a kezét a fájdalomtól. Eközben Időmesterék furcsamód látták, mi történik Halálfejnél. Amikor Rémkatica vágása izzani kezdett, a csapat minden tagja – Adrient és Jennyt kivéve - szörnyű fejfájásra panaszkodott. Ám miután látták a történteket, Időmester elismerően nézett Adrienre és Jennyre: - Szép munka - mondta Időmester. - Nem lehetett volna valami kevésbé fájdalmas megoldást választani? - nyavalygott Max. - Sajnos a telepátia ilyen hatással van azokra, akik nem birtokolják a képességet - mondta Adrien. - De így már legalább tudjuk, mire készülnek - mosolygott Lora. - Mi történt? - kérdezte Fehér Tigris. - Fogalmam sincs...De furcsán érzem magam - mondta Rémkatica.
Eközben máshol
Egy házban, egy vörös hajú lány alszik. Haja eltakarja az arcát. A párnája mellől egy kis zöld lény reppen fel. Teste a kígyóéra emlékeztet, és barna szemeivel áthatóan méregeti a lányt. Aztán szája gonosz kis vigyorra húzódik, és odareppent gazdája füléhez. - Ébresztőőő Megaraaa...! - kiáltotta a lány fülébe. - Kronosz szerelmére, Plássz! - ült fel méltatlankodva Megara, és a kis lényhez vágta párnáját. - Ezt most miért kellett?! Plássz csak nevetett. Megara dühösen nézett rá, majd vörös haját kisöpörve arcából visszadőlt az ágyra. - Kelj fel, kislány! - reppent elé a kicsi zöld lény. - Mégis minek? - Először is megbeszéltél Ravenna barátnőddel egy találkát. Megbeszéltétek, hogy együtt mentek templomba a bátyáddal. - Ó, tényleg! - csapott a homlokára a lány, és kipattanva az ágyból gyorsan felöltözött. Leszaladt az emeletről, és elkapta a bátyját. - Phineas, mehetünk? - Persze! Eddig is csak rád vártam, Megara! - mondta a fiú. Testvérek létére egyáltalán nem hasonlítottak egymásra. Míg a lánynak vörös haja volt és zöld szeme, addig a fiúnak fekete haja, és barna szeme. Phineas húga alacsony és vékony termetű volt, míg ő magas, izmos, és széles vállú. Teljesen ellentéte Megarának.
- Mester, nem ártana óvatosnak lennünk - mondta Fehér Tigris az írásra meredve. - Ugyan, ne nevettess! Nem ijedek meg holmi próféciától, lehet, hogy a kőtábla időzítve volt, hogy ezt az írást csak most láttuk. Biztos Időmester egyik ócska trükkje - legyintett megvetően Halálfej.
- Talán Fehér Tigrisnek igaza van - szólalt meg egy hang a sötétből. - Ki van ott? - kérdezte Fehér Tigris. Erre egy türkiz színű, ógörög harcos páncéljára emlékeztető ruhát és sisakot viselő, kb. Halálfejjel egyidős férfi lépett be.
- Á, már vártam rád, Vulturis - üdvözölte Halálfej az idegent. - Van egy küldetésem számodra: Menj vissza az ókori Hellászba, és szerezd meg Aszklépiosz botját. Két szövetségesem, Rémkatica és Fehér Tigris a segítségedre lesznek - mondta Halálfej. - Ahogy óhajtod, Mester - mondta Vulturis, majd a másik kettővel együtt egy lilás villanást követően eltűnt. - Remélem, ezúttal sikerrel járnak - mormogta Halálfej.
Látván az eseményeket Adrien és James arca komor ábrázatot öltött. - Ez nem jó...Nagyon nem - mondta Időmester. - Mégis mit láttatok? - kérdezte Véronique meglepetten. - Újra színre lépett Vulturis - mondta komoran Időmester. - Mi olyan nagydolog abban a fickóban? Simán sült keselyűt csinálok belőle - mondta Max kissé flegma stílusban.
- Ne becsüld alá. Vulturis az első hősök legnagyobb ellenségeinek egyike volt. Egy mezopotámiai tudós, aki felesége halála után megszállottan kutatta az örök élet titkát. Halálfej egy keselyű-szerű harcossá változtatta. Karvédőiből képes szárnyat formálni, tollai pedig élesek, akár a borotvapenge. És ha ez nem lenne elég, képes elszívni mások életerejét, azonban csak ideiglenesen - mondta Időmester. - Két szentély jöhet szóba: a római és a korinthoszi. Véronique és Lora, ti velem jöttök Korinthoszba, Jenny, James és Max, tiétek a római szentély - mondta Adrien, és már villantak is a medálok. Amint megérkeztek, álcázták magukat.
Eközben Halálfej csatlósai is kétfelé váltak: Vulturis Korinthoszba ment, Fehér Tigris és Rémkatica pedig Rómába. Vulturis egyenest a korinthoszi szentélybe ment és a szentélyt őrző aszklépidákra támadt. Elszívta az életerejüket, és vagy harminc évet fiatalodva az oltárnál lévő szoborhoz ment, és a jobb kezén lévő karvédőből kieresztett tollakkal kettévágta a szobor botját, de semmi sem történt. - A fene...Ez hamisítvány volt - morogta, majd megnyomta az ékkövet a karvédőjén, és eltűnt.
Loráék kihasználták a lehetőséget, és körbenéztek Korinthoszban. - Nem nézelődni jöttünk, irány a szentély - mondta Adrien, azzal elindultak a szentély felé. Amint odaértek, Lora elborzadt a szinte csontvázzá öregedett papok láttán. – Jaj, ne...Elkéstünk - fakadt sírva Lora. - Ne aggódj, nemsoká visszaváltoznak. Viszont, ahogy látom, az igazi bot Rómában van - mondta Adrien, és már nyitotta is ki a medálját. Eközben Megara Phineas-szal az oldalán a térre ment, úgy tervezték, ott találkoznak. Hamarosan meg is pillantotta az éjsötét hajkoronát, de nem egyedül. Mellette egy barna hajú fiú állt, és éppen nagyon magyarázott valamit Ravennának. A ruhái alapján ő is gazdag, nemes családból származhatott. Eközben a római szentélytől nem messze, egy barlang bejáratánál James, Jenny és Max a szentélyt figyelték. - Eddig minden csendes. Talán rossz helyre jöttünk? - csodálkozik Jenny. Ám ekkor Időmester telepatikus üzenetet kap, egy pillanattal később a csapat másik három tagja jelenik meg egy zöld villanás kíséretében. - Nem jöttünk rossz helyre, Vulturis járt a korinthoszi szentélyben, és épp ide tart - mondta Adrien. - Akkor Rémkatica és Fehér Tigris is itt lesz valahol - mondja Véronique. - Na, csak emlegetni kellett...Nézzétek csak - mutat Időmester a szentélybe belépő három furcsán öltözött alakra. Ravenna észrevette barátnőjét, és a fiút maga után rángatva rohant oda hozzájuk, majd megölelte barátnőjét. - Megara! - kiáltott fel vidáman, majd elengedte és hátrált egy lépést. - Phineas. - biccentett mosolyogva a fiú felé. - Kit tisztelhetünk a barátodban? - kérdezte gyanakodva Phineas. - Jaj, milyen udvariatlan vagyok! Ő itt Amadó, az unokatestvérem. Néhány napig nálunk vendégeskedik. Amadó, ő pedig Megara, akiről már meséltem, és a testvére, Phineas. - Örvendek. - biccentett Amadó. - Úgyszintén. - fogtak kezet Phineas-szal.
Ravennáék elindultak a szentélybe, ám félúton hat aszklépidával találkoztak. A legidősebb megszólalt: - Ne menjetek a szentélybe, nagy veszély leselkedik rátok. - Ugyan mi bajunk eshetne a szentélyben? - nevetett Amadó. Ekkor azonban az idős pap társa megmutatta Ravennának homokórát ábrázoló medálját, aki egyből tudta, hogy igazuk van. - Hallgassunk rájuk, és tegyük azt, amit mondanak - tanácsolta Ravenna. - Hát...Ha te mondod... - törődött bele vonakodva Megara, és egy barlangba követték az aszklépidákat.
Itt két papnő egy ékkő segítségével felvette Ravenna és Megara alakját. Két társuk, pedig egy zöldes-kékes villanást követően Amadó és Phineas kiköpött mása lett. - Hát ez meg mi?! - hőkölt hátra a két fiú, amikor saját tükörképeikkel álltak szemben. - Az ellenségeitek a szentélyben csapdát állítottak, úgyhogy a hasonmásaitokat küldjük be a szentélybe - mondta az idősebb pap képében Időmester.
Eközben Vulturis bement a szentélybe, ahol Rémkatica és Fehér Tigris már várták. - A csapda készen áll - fogadta Fehér Tigris Vulturist. Közben Adrien és társai álruhában indultak a szentélybe. - Ott jönnek - mutatott feléjük Vulturis, majd elrejtőztek az oltárnál.
Amint beértek a szentélybe, Megara az oltárhoz ment, és mielőtt imádkozott volna, megfogta a szobor botját, amelyen a kígyó szeme felizzott. - Itt az idő - gondolta Rémkatica, és kézjelekkel támadási parancsot mutatott társainak. Erre Vulturis Megarára támadt, két társa pedig a többiekre. Látszólag könnyen legyőzték őket Vulturisék. Miközben Fehér Tigris és Rémkatica sakkban tartották a túszokat, Vulturis diadalittasan vette kezébe Aszklépiosz botját. - Ez könnyen ment. A Mester elégedett lesz - mosolygott gonoszan Vulturis.
- Túl könnyen...Valami nem stimmel - mondta gyanakodva a kardját Ravenna torkának szegező Fehér Tigris. - Meglepetés - mondta egyszerre Amadó és Megara, majd az asztrál síkra vitték az őket fogva tartó Rémkaticát és Fehér Tigrist. - Vulturis, ez csapda! - kiáltott volna Fehér Tigris, ám ekkor a teste hirtelen elnehezült, és csak azt látta, hogy Rémkatica az időközben magát felfedő Ezüst Rókával harcol.
Rémkatica gyorsan padlóra került az asztrál síkon, Ezüst Róka csak egy nyolcszögletű vágást ejtett a bal karján, majd elengedte őket. Eközben a medált használva Időmester megmutatta az igazi Ravennáéknak, hogy mi történik a szentélyben. - Érdekes barátaid vannak, Ravenna - mondta Phineas. - Hát...Eddig igazából én is csak egyszer találkoztam velük - válaszolt Ravenna kissé zavartan.
Eközben a szentélyben a többiek is felfedték magukat. Vulturis döbbenten nézett kővé dermedt társaira. - Mit tettetek velük? - kérdezte dühösen, miközben borotvaéles tollait dobható pengékként használva támadt Lánglovagra. - Mi semmit. A társaink az asztrál síkon harcolnak velük - mosolygott baljósan Lánglovag, miközben tűzbe borított kardjával könnyűszerrel olvasztotta meg a feléje dobott acélpengéket.
- Azt hisztek, ilyen könnyen legyőzhettek? Védekezéssel nem mentek semmire - mondta gúnyosan Vulturis, és már lőtte volna az újabb pengesorozatot, amikor Volpina az oldalán lógó két chakramot eldobva szó szerint szárnyaszegett keselyűt csinált Vulturisból. - Engedelmeddel ezt elviszem - szegezte Vulturisra Lánglovag a kardját, majd felvette Aszklépiosz botját, és kisétáltak a szentélyből. Kint Ezüst Róka várt rájuk. - Mi történt? - nézett körül a hirtelen magához térő Fehér Tigris? - Azt nem tudom, de valami nem stimmel...Ezüst Róka meg is ölhetett volna, ehelyett beérte annyival, hogy újabb vágást ejtett a karomon - gondolkodott Rémkatica.
- Megint cserbenhagytatok! - hallották Vulturisék Halálfej hangját a fejükben. - Ez nem lesz így jó - mondta Vulturis, majd egy lilás villanást követően mindhárman eltűntek.
Eközben Adrienék visszatértek a többiekhez. Max átadta Időmesternek a botot. - Köszönjük, hogy megmentettetek - hálálkodott Megara. - Ez volt a feladatunk - mondta a Megaráék számára még mindig papnak látszó Időmester, majd elővette a medálját, és amikor a társai köré álltak, kinyitotta, és egy kék villanás következtében eltűntek. - Kik voltak ezek? Mert, hogy nem aszklépidák, abban biztos vagyok - mondta Phineas. - Ők Kronosz harcosai. Egy titkos rend tagjai, amiről sokan úgy tartják, hogy csak egy legenda - mondta Ravenna. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése