2016. július 26., kedd

2. rész – Legendák születése

James, mielőtt kiment a boltból, magával vitte az öregember fekete dobozát, de előtte hét régi ékszert rakott bele: egy medált, egy gyűrűt, egy pár fülbevalót, egy kopott nyakéket, egy karkötőt, egy díszes hajpántot és egy kopott zsebórát. Ez után kiment és elővett egy homokóra mintázatú medált a zsebéből, ami kéken izzani kezdett és a homokórán egy dátum és egy helyszín jelent meg, alatta pedig egy rókafarok alakú medál. – Na…ez érdekes lesz – gondolta James, majd egy kék villanást követően eltűnt.



Párizs, 2016
Időmester egy háztetőre érkezett, és mivel a medálon a rókafarok gyorsabban villogott, Időmester körülnézett, de csak egy szűk sikátort látott pár szinttel lejjebb, ahová egyedül a ház falán lévő tűzlétrán tudott lejutni. -  A csapat első tagja Véronique Fortier, a Michel Platini Académie újonc focistája, és a róka amulett jelenlegi birtokosa. Pár perc múlva Időmester egy lányt lát besétálni a sikátorba – Ő lesz az – gondolja, és miután medálját a zsebébe csúsztatta, elkezd lemászni a tűzlétrán. Véronique nyugodtan sétál a sikátorban, amikor látszólag a semmiből előtte terem egy magas, 30 év körüli, szőke hajú, szakállas férfi. Az ismeretlen férfi egy kéken izzó, homokóra mintájú medált vesz elő a zsebéből. Roni, azt gondolván, hogy Páva egyik csatlósa az, már változna is át, de ekkor az idegen így szól - Én nem vagyok az ellenséged – majd egy nagyot villan a medál, és  Véronique ájultan esik össze. Időmester a fekete dobozból előveszi az egyik medált, ráirányítja a sajátját és a régi medál egy kék villanás kíséretében a róka amulett és viselőjének alakját veszi fel, és a külső szemlélők számára úgy tűnik, mintha semmi sem történt volna, Véronique hasonmása pedig tovább sétál.  –Egy megvan, maradt még hat. Időmester medálján ismét villant a homokóra, és eltűnt.




2016, Strasbourg
Időmester egy tragédiával végződő cirkuszi előadás helyszínén jelent meg – a társulat két artistája, Jason és Maria Warren meghaltak egy balesetben, amit egy nem megfelelően rögzített trapéz okozott. A két artistának volt egy fia, Max. Max tűzzsonglőr volt a társulatnál, de szülei halála után kilépett. Időmester végignézte az előadás második felét és tanúja volt Warrenék halálának és Max kilépésének.  Maxnek van egy barátnője, Lora Mardon, jégtáncos. Az előadás napján Lorának fellépése volt. A balul sikerült előadást követően Max úgy döntött, megnézi barátnője fellépését. Időmester szintén elment az előadásra. Az előadás fénypontja egy különleges mutatvány volt, amelyet Lora Mardon és partnere Raymond Smith mutattak be. Minden jól ment egész addig, amíg a produkcióhoz használt díszlet rögzítése meg nem rongálódott egy zárlatos mozgatórendszer miatt. –Ray, vigyázz! – kiáltotta Lora, amikor látta, hogy baj van, de már későn. Ray a díszlet alá szorult, és sajnos már nem tudtak rajta segíteni. A tragikus befejezést követően egyedül Időmester maradt a nézőtéren. Távolról figyelte, ahogy Max próbálja vigasztalni barátnőjét, de hiába. Ekkor két akuma jelent meg a nézőtéren, amik a Lora és Max nyakában lógó medálokat vették célba. Amikor az akumák megszállták őket, Időmester már nyúlt a fegyveréért, de ekkor furcsa dolog történt, amire még ő sem számított. Nem változtak át, hanem 1-2 perces küzdelem után az újonnan kapott erejük megmaradt, de nem változtak gonosszá.  – Mi történt? – néztek egymásra értetlenül.  – Egy Halálfej nevű gonosztevő, aki az emberek negatív érzéseit használja ki, megpróbált titeket a hatalmába keríteni, de ti sikeresen ellenálltatok neki, ami csak kivételes embereknek sikerül – válaszolta nekik a lelátóról feléjük sétáló férfi. – Maga ezt honnan tudja? Egyáltalán ki maga, és hogy kerül ide – kérdezte kíváncsian Lora.  – A nevem Időmester, és azért jöttem, mert a segítségetekre van szükségem, Lánglovag és Jéghercegnő – válaszolta az idegen férfi. – Hogy mi? – kérdezte Max, de ekkor már villant is Időmester kezében a medál, és mindketten eltűntek.   




2016, Orléans
A város egy félreeső részén van egy ház, melyet a környékbeliek messziről elkerülnek – a helyiek szerint négy éve laktak a házban utoljára – az akkori lakók Adrien Wells és a barátnője Jenny Snow voltak. Időmestert a medálja egyenesen ide vezette. Amikor azonban be akart menni, hogy körülnézzen, egy arra sétáló öregember megszólította  - A helyében én nem mennék oda be, uram.  – Mégis miért? – kérdezte Időmester az öregtől.  – Egy helyi pletyka szerint, 4 éve minden éjjel furcsa zajokat hallanak a házból és ezüstös fény szűrődik ki. Egyesek egy furcsa, rókaszerű szellemet is látni véltek a környéken – állítólag az a lény ölte meg négy évvel ezelőtt a ház lakóit. – Tudja, uram, nem hiszek a kísértetekben – feleli Időmester. – Akkor elmondok valamit: Négy évvel ezelőtt egy éjszakán két szörnyeteg támadta meg a ház lakóit, majd nem sokkal később egy ezüstös fény villant, megjelent egy ezüst színű rókaszellem, és ezután se a két támadót se a ház két lakóját nem látták soha többé, de a rókaszellem azóta is itt kísért minden éjjel. – Én azért csak bemennék – válaszolja Időmester szinte meg sem hallgatva, mit mond az öreg. Az óvatosság kedvéért azért előveszi a fegyverét, közben a medál egyre gyorsabban villog. – Úgy látszik még is jó helyre jöttem – gondolja magában. Ahogy beljebb megy a házban, a folyosó teljesen besötétedik, semmit se látni. Az egyik szobából mintha egy fiatal lány arca látszódna egy pillanatra, majd valaki megszólal – Pszt…jön valaki. Ez a kékes fény… Nagyon ismerős. – Jenny, ne – suttogja egy másik hang – Honnan tudjuk, hogy nem „közülük” való.  – Rendben, csináljuk. Ezt követően ismét felvillant az ezüstös fény, és megjelent a rókaszellem a folyosó végén lévő szoba ajtaja előtt. Időmestert azonban láthatóan nem lepte meg a dolog, egyre közelített a rókaszerű lényhez. – Ne közelíts! Honnan tudjam, hogy nem vagy ” közülük” való – mondta a lény női hangon. De Időmester tovább ment. – Maradj ott, vagy megbánod! – szólalt meg a rókaszellem, ezúttal férfi hangon.  –  Lám-lám, rég találkoztunk, Adrien, vagy mondjam inkább, hogy Ezüst Róka? Így kell üdvözölni egy régi barátot? – mondta Időmester mosolyogva, miközben eltette kéken világító pisztolyát. Erre a rókaszellem eltűnt, és Időmester előtt egy magas, szőke hajú fiú és egy félig kínai, feketés-lilás hajú lány állt.  – Te ismered ezt a fickót? – kérdezte a lány csodálkozva.  – Régen együtt dolgoztunk egy projekten –Ő volt a Silverfox Project egyik vezetője – mondta a szőke, laborköpenyes srác a barátnőjének. – Nos, ahogy a helyiektől hallottam, itt sem tétlenkedett Halálfej. Gyertek velem, szükségem van rátok, bekövetkezett amitől mindketten féltünk  - mondta Időmester a laborköpenyes srácnak, aki elővette a nyakláncát, amin ugyanaz a szimbólum volt, mint Időmester medálján. Amint kinyitotta, Adriené zölden, Időmesteré kéken kezdett izzani. – Gyere Jenny, menjünk, eljött az idő, amikor már nem kell rejtőzködnünk - mondta Adrien, majd villantak a medálok és mindhárman eltűntek.


  



1990, Párizs
Jack Striker és Mia Ericsson…Chat Noir és Ladybug utolsó élő inkarnációi.
- Szép volt!- Pacsizott össze Ladybug és Chat noir.
A szél csendesen fújdogált, a madarak pedig csicseregtek. A legyőzött gonosz csodálkozva nézett körbe, miközben a hősök elbúcsúztak.
- Na most viszont már mennem kell. Holnap, ugyanitt!- Kacsintott Ladybug, majd mikor indulni akart, hirtelen egy zöldes-kékes fény jelent meg előttük. Abból a vakító fényből egy magas, szőke hajú férfi lépett elő. Ladybug és Chat Noir elővették a fegyvereiket, és az idegenre szegeszték.
- Nyugalom, nem fogok bántani senkit.- Mosolygott az úr, majd eltűntek.
A Louvre tetején tértek magukhoz, az összes többi hőssel együtt. Viszont már civilben voltak.
- A nevem James Agreste. A barátaim pedig Időmesternek neveznek.- Mutatkozott be az úr
- És ezt hogy csináltad? Miért vagy időmester?- Kérdezősködött Jack Striker, az akkori Chat Noir, majd gyanakodó szemekkel tekintett a férfire.
- Hát...- Mesélte el a történetét az Időmester, mire a hősök csodálkozva néztek rá.
- És a legfontosabb az az, hogy velem kell jönnötök.- Mondta James, a többiek viszont azonnal nemet mondtak:
- Még mit nem! Hiszen nem is ismerünk!- Ellenkezett Mia Ericsson, az akkori Ladybug.
Az Időmester elővette a medálját, amiből egy hologram szerű videóféleség megmutatta mindenkinek a jövőt, ami 150 évvel később játszódik, az ő idejében. Lejátsza a hősök elestét, Ladybug és Chat Noir pusztulását, illetve ahogy Halálfej káoszba taszította a világot.
- Látjátok? Ez lesz veletek, ha nem jöttök velem. - Mondta Időmester komor arccal.
Mindenki csöndben volt, s tanakodtak, hogy mi legyen. Körülbelül öt perc elteltével Jack megszólalt:
- Én benne vagyok!- Lépett elő a többiek közül.
Mia még egy kis ideig habozott, de miután meggyőzték őt, csatlakozott hozzájuk.
- Ha ők igen, akkor én is. - Szólaltak meg egymás után a hősök, míg végül mindannyian csatlakoztak Időmesterhez.

1. rész – Időmester színre lép

2166, Párizs

Egy divatáruboltban egy magas, 30 év körüli, szőke hajú, szakállas férfi nézelődik a polcok között. Farmernadrágot és hosszú bőrkabátot visel, a vállán átvetett bőröv a derekán folytatódik, amelyen pisztolytáska lapul a kabátja alatt. Amikor megy ki a boltból, az eladót – aki egy látszólag 90 év körüli kínai férfi  -  megtámadja három akumatizált gonosztevő. A szőke hajú férfi, félrelebbenti kabátját, és furcsa, zölden világító pisztolyával 3 lövéssel leteríti a támadókat. Ezután a 3 támadó lelke megtisztul a sötétségtől, és emberré visszaváltozva távoznak.  Úgy látom, különleges adottságaid vannak, fiatal barátom – mondja az öregember. – Mi a neved? – James Agreste – feleli a bőrkabátos férfi. Gyere velem, James – Mondja az öregember, majd a pult alól egy ládikát vesz elő, mely négy talizmánt rejt. Amint James kinyitja a dobozt, a négy talizmánból négy fénycsóva csap fel, és James fegyverébe szállnak, amitől annak zöld színe kékre vált. Mostantól képes leszel utazni térben és időben, használd bölcsen új erődet, sok feladat vár még rád, az én utam itt véget ért – mondta az öreg, és meghalt.

Prológus

A nevem James Agreste, de a társaim csak Időmesterként ismernek. Gabriel Agreste távoli leszármazottja vagyok, az ő cégénél dolgoztam biztonsági őrként, amíg Halálfej káoszba nem taszította a várost, és a társaim mind el nem menekültek egy támadás során. Egyedül én maradtam, túlélők után kutatva a romok között az egyik kődarab alól 1 zöld fénycsóva beleszállt a fegyverembe, azóta képes vagyok vele megtisztítani Halálfej akumáit.





Hely: Párizs, Idő:2052
A történetem évtizedekkel az után játszódik, hogy Chat Noir és Ladybug legyőzték Halálfejet véglegesen – legalább is azt hitték. Miután legyőzték Halálfejet, Ladybug elvette az amulettjét, és saját magánál rejtette el.  Nyolc évvel Halálfej legyőzése után Adrien és Marinette összeházasodtak és két gyermekük született, Francois és Mylene. Idővel  megtudták, kik is a szüleik valójában. Mylene anyja természetét örökölte, Francois pedig az apjáét. Tizenhárom évig békében éltek, ekkor azonban Francois egyre zárkózottabb lett, és három évvel később nyomtalanul eltűnt. Marinettet nagyon megviselte fia eltűnése, ezért attól félve, hogy a gonosz hatalmába keríti, Mylene-re hagyta Ladybug talizmánját.  Két évvel később váratlanul ismét akumatizálódni kezdtek Párizs lakói. Chat Noir értetlenül állt az eset előtt, hisz Halálfejet legyőzték évekkel korábban, azonban a harc után hazatérve Adrien döbbenten fedezi fel, hogy a fekete doboz, amibe Marinette rejtette a Pillangó brosst, üres. Mint egy 10 éven át küzdöttek az ismeretlen ellenséggel, mígnem egyik alkalommal Ladybug és Chat Noir szemtől szemben harcoltak az új Halálfejjel. A harc során Ladybug szemtől szemben küzdött meg vele, és bár lehetősége lett volna rá, a döntő pillanatban hezitált, és nem mért végső csapást ellenségére. – Francois… Miért? – kérdezte Ladybug könnyes szemmel ellensége szemébe nézve, amikor testvére tekintetét vélte Halálfej szemeiben felfedezni. Chat hiába próbálta társát védeni, mindketten súlyosan megsérültek, Halálfej pedig elpusztította a talizmánjaikat. A csata utáni éjszakán Mylene nyomtalanul eltűnt, Marinette és Adrien pedig keserűségbe temetkezve, reményvesztetten élték életüket. Látván Ladybug és Chat Noir bukását, a többi Miraculous birtokos szétszéledt, azóta a káosz lett úrrá egész Párizson. Halálfej először Párizst, majd lassan az egész világot káoszba taszította.